Trött

Morgonen började med att jag sket i klockan o tog sov morgon, så det blev ingen morgon promenad, det märks jag är skit trött nu. Inge bra.

Nu är de två veckor kvar tills de bär av till Sundsvall med trevligt folk och hundar i massor=) ser fram imot de=) Hoppas Häxan är på humör vilket hon inte var på InOffen. A det märks.=)


Idag blir de en barn dag, Jag har jobbat jätte mycket dom sista 14dagarna, det har blivit väldigt mycket dagis för barnen det märks. Dom är trötta slö o små sura.


Idag har vi varit till skogen jag maya hampus elaine och alla hundar=) vädret va la inte det bästa men vi hade roligt =) BamBam driver Maya till vansinne mellan varven men det lär väll bli bättre med tiden när han får bli större o förstår att man inte kan hoppa o ta alla pinnar maya har=) hahha


Helgen

En underbar helg har det varit =)
Fredan var rätt lugn barnen var trött o jag också för den delen=)
Lördagen spenderade vi först hos grannen sen följde jag o barnen med Elaine Pär o Anders till badhuset, vilket uppskattades av barnen och jag hade nog minst lika roligt=) Hampus o Maya var super duktiga hela tiden vi var på det djupa vattnet nästan hela tiden och dom va duktiga o höll sig ovanför ytan =) även fast dom hade armkuddar så va dom jätte duktiga och hålla igång med benen <3 stolt blev jag=) Hampus läktar tills han ska få börja simskola=)
Men det får bli nästa år när han fyllt fem år=) Vi åkte även stora kanan det var super kul tyckte både Maya o Hampus=) Dom hade blivit stora nu =) gull=) På kvällen va dom helt slut efter massa bad och stojj hela dagen =) Barnen fick sova uppe hos farmor med Thom=)
här hemma blev det fest för hela slanten=) Jag Marcus Emilia Nicke Elaine Pär Foffa o Niklas=) Det va en intressant kväll o natt=) Kul var det=) Gårdagen var en trött dag fick inte mycket gjort var ut med barnen några timmar o skottade på gården och fikade med grannarna=) 

Det har varit en super helg=) 
 

Morgonen

Ja nu när de blörjar bli ljusare på morgonen är en sovmorgon bara att glömma straxt innan sju vaknar mina små barn<3 men det för inget var lika pigg själv.=) Jag älskar när Hampus o Maya vaknar sen sitta i soffan o mysa i massor<3 det är kärlek <3 alldeles tyst det enda man hör är Luna som små snarkar lite... Mys på hög nivå, sen efter ett tag här man oftast Hampus mamma nu är jag så hungrig kan jag få lite frukost<3 då ska självklart Maya också ha=)
I morse hade Maya blödigt näsblod för första gången på länge, förut blödde hon flera dagar i veckan, det var så mycket att vi fick åka till sjukhuset för att ta blog prover i armen på henne, men det visade inget konstigt så förmodligen har hon tunna kärl i näsan.
Som tur är så bryr hon sig inte så mycket själv trots att hela hon är blodig, skulle samma sak hända Hampus skulle ha vara rädd och gråta. Han tycker blod är läskigt.

Idag ska jag ta en tur med Häxan och cykeln första för iår, men bra och börja nu så man kan cykla längre sen när all snö på vägarna har försvunnit<3 Ska även cykla med Luna men det blir en kort tur vill se vad hennes rygg tycker om saken har fått höra att cykla i trav tackt ska vara bra så vi får se om det funkar för henne. Det är ett pussel med Luna, eftersom att jag är så rädd att hon ska få ont i ryggen igen så är jag väldigt försiktig med vad jag gör med henne. Men det går framåt och jag hoppas att vi snart ska få till lite muskler på henne så hon blir starkare och kan bära upp sin kropp med bättre hållning<3

I veckan ska jag ta med barnen och åka o bada är tanken, bara jag är ledig som det ser ut nu så är jag ledig nästan hela veckan.


Så en våldtäktsman från ett annat land ska vara kvar här?

Läste en artikel igår som gjorde mig rentut jävligt förbannad !!!
Hon skriver för metro och skiver i sin krönika att invandrare som våldtar gör det för att dom mår dåligt? och att vi i Sverige är dumma som skickar tillbaka dom från sitt ursprungsland. som hon skriver att vi skickar dom till döden, ja det är fan inte mer en rätt.
En människa som kommer hit från ett annat land och gör ett brott och spec ett brott så grovt att våldta och förnedra en annan männsika har fan inte något att göra här, för mig är det inte mer en rätt att dom åker ut. Kommer man till ett land och visar på en gång att man inte respekterar landet så har man redan visat att man inte är en värdig medborgare.
Tänk på tjejerna som utsätts för detta? tror att alla dessa tjejer inte går in i rättegång för att få höra att mannen som våldtog dom ska få stanna här i Sverige, Jag själv skulle bli förkrossad om jag blev våldtagen av en invandrar och i rättegång säger dom att människan ska få stanna.
Känns helt sjukt hur en människa kan tänka och tycka som denna människan, vart är världen på väg? 


Här är krönikan
http://www.friatider.se/inte-sa-konstigt-att-invandrare-valdtar#.T2opmpw3l5Q.facebook

Hund Hysteri

Många gånger när jag kollar runt på hundforum så kan jag bli brydd när jag tänker på hur det var för bara 10år sen.
Idag ska du som hundägare hälst inte ha något annat för dig en att just vara hundägare. Du ska köpa dyraste maten, dyraste halsbanden, kopple, selar m.m du ska vara ute med hunden jämt ha med den jämt du ska även gå kurser o det hälst fler gånger i veckan gör du inte allt detta då är du inte en bra hundägare i mångas ögon, har du inte en renrasig, röntag, utsälld MH-testad o.s.v. VILKEN SKAM. Då kommer frågorna har du inte råd? isåfall ska du inte ha hund, Men klart du ska kolla röntgen fast du inte ska avla det kan ju vara fel på dom, bra o veta hur man ska träna hunden o.s.v. Men gud har hunden diarre åkin till vetrinären på en gång kan ju vara livsfarligt.. Exemplen är många och jag lyfter på ögobrynen!
Jag åker inte med dom till vetrinären för lite diarre, jag har heller inte dyraste maten koppel selar eller halsband och jag går inte kurs flera dagar i veckan, Jag har inte heller med mig hundarna överallt. Men en sak är säker mina hundar mår bra och får till 98% av tiden allt dom behöver men som små barns mamma är det inte allt lätt att få ihop motionen OJ jag kanske inte ska hund om jag inte alltid hinner?! =) Men fakta är att man har annat för sig i livet en bara hundar, jag har ett jobb, barn, sambo, vänner och mig själv som också ska hinnas med mitt fritids intresse är hundar och jag älskar dom gör så gott det går vilket faktist går 98% av tiden... Visst folk lyfter säkert på ögonbrynen o tycker ja har du inte alltid tid så ska du sälja hundarna, men hur många har egentligen tid varenda dag året runt?! visst kanske dom som inte har något annat en sig själv och hundar?!
Många frågar mig vaför Häxan inte är röntag det finns tre anledningar dels är hon kastrerad ska allså inte ha valpar, två hon har inte visat att det skulle vara något fel vilket vetrinären våran håller med om, de tredje kan jag inte skriva här men de finns ett tredje enligt min sambo iallafall=)

Jag kan förundras över att för tio år sen träffade jag inte alls hälften så många agressiva hundar som jag gör idag, träffade heller inte på många som hade hundar som hade varit hos vetrinären för det en och det andra. Är det för att hundar var friskare förr eller är människan idag bara nojjig över att de alltid ska vara fel på hunden för små åkommer?! Klart de är bra att vara noga men ibland går det för långt, även med sjuka hundar så tycker jag idag att folk kämpar alldeles för länge hunden mår inte bra varför hålla på och krongla med nya foder mediciner m.m år in och år ut?! för vems skull??   Jo för människans egna ego man vill inte skiljas från sin hund. Det följer med ett ansvar när man köper/tar en hund när hunden är dålig är det upp till dig att de till att hunden inte lider i onödan.







God Morgon

Va skit pigg o glad när jag vaknade men så klart tittar jag ut o ser storm o en massa snö som flyger runt med det försvann hela mitt goda humör hade massa roliga planer för idag men det funkar ju inte alls o vara ute när varken hundar eller barn vill vara ute, o inte jag heller för den delen, ne de får bli o städa o dona med annat istället vilket enligt mig är skit tråkigt... Nu lyser solen viserligen men det blåser som bara den.. usch... kanske skulle våldgästat någon idag istället orka sitta o bara glo en dag till?? ....

Nu har jag fyra hundar hemme tills på torsdag Bosse är här o bor lite=) hahha.. Elaine är o jobbar , o Ulla har fömodligen börjat löpa så då kan inte Bosse vara med henne så då får man bo här tills Elaine kommer hem igen.. de är inte det lättaste med tre hundar o absolut inte med fyra=) men men de ä bara tre dagar så det ska nog funka bra =) hahha.. Kan man hjälpa så är det självklart för mig att man för de oftast=)


Igår var Hampus en unge som jag trodde jag skulle göra mig olycklig på han var överallt o ingenstans o bråka med Maya som aldrig förr o lyssna inte för fem öre, är inte van att han håller på så han brukar ju i regel vara snäll så fick mig en lite chock men idag verkar det bättre peppar peppar=)

I helgen ska Nicke bort så de blir bara jag o barnen o hundarna=) undrar vad vi ska hitta på =) funderar på badhuset men de ä ju så jävla mycket folk där på helgerna så ja vi får se vad det blir=) kanske bara har en massa mys ute om vädret tillåter=)


Helgen=)


Häxan tog hem BIR och blev fyra i gruppen<3

DomarUtlåtande:
Trevlig Tik , Mycket bra propotioner, välskuret huvud med bra hinder, bra bett, Fina Ögon, korrekta öron, bra hals, rygg, kors o svans. Mycket välkroppad, välmusklade lår, mycket goda vinklar, tillräcklig benstomme, bra tassar rör sig med bra steg bra päls och färg.

Barnen o Nicke åkte till Kälarne i helgen till Nickes Momma=) dom har åkt massa skoter och bärt en massa ved=) barnen var lyckliga o trött när dom kom hem igår=) verkar som dom haft en super helg dom hade även med sig Luna så hon har gjort skiter debut=)<3 lill fian=)

helgen som kommer ä de jag o barnen som är hemma Nicke ska bort =) de ser jag fram imot bara ha barnen för mig själv en hel helg=) Mys på hög nivå ska de bli=)<3

Ja min helg har varit full med saker att göra Lördagen steg jag upp 06.15 va ut med hundarna gjorde mig sen i ordning för utställning=) de gick jätte bra för BamBam fast det var första gången=) men måste träna på att stå stilla=) hahha... Häxan va inge rolig alls att ställa hon var inte alls på topp va mer intresserad av golvet en mig =! Så ja ska ställa henne i Sundsvall också är hon lika dan där så tänker jag prova en ute utsällning i sommar o gillar hon inte de heller då kommer ja sluta ställa henne tycker hon inte om de så tänker ja inte tvinga henne.. Men de är synd med tanke på hur roligt hon tyckte de var förra året<3




BamBam blev bästa valp med HP, sen tog han hem segern i sin åldersgrupp gick då vidare till BIS där blev han fyra :)♥

Domarutlåtande:
Härlig han valp, som utstrålar styrka o kraft, utom ordentlig proportion, kraft fullt huvud o kinder, bra bett, fina ögon, perfekta Rosén öron, bra hals och rygg bra kors o svans, mycket välkroppad för sin ålder bra vinklar, rör sig med normalt steg, utm benstomme o tassar bra päls o färg:)

Lilla Maya

Igår lyckades lilla Maya ramla på dagis o slog i pannan fick en bula som en pinngisboll stackarn Nicke åkte in med henne men de va ingen fara som tur va=) hon är som vanligt idag var slö igår men idag är hon på topp men hon fick vara hemma från dagis idag iallafall visste ju inte hur hon skulle vara idag=)
Hampus lyckades också ramla på dagis igår slog i näsan o pannan så han har skrubb sår på näsan o pannan, men va fan barn är barn de ska synas att dom leker=) hahaha..

Igår började klickerkursen på www.k9ability.se/ med Häxan och det var super kul, Sophie är en jätte duktig instruktör jag va jätte nöjd när jag gick hem igår=) de ska bli kul o gå hela kursen tror att häxan kommer älska de=)Hoppas att klickern ska göra så Häx gillar lydnaden mer<3=)  Ska ju även gå Valpkurs med BamBam i april hos Sophie de ser jag fram imot enu mer nu när jag har börjat med Häxan=)

Idag blir de en slappar dag fram till 17.00 då kommer Emilia o vi ska utställnings träna lite inför Lördag=) Längtar som bara den få se vad dom tycker om lilla BamBam=)<3 Ska även ställa Häxan men de är mäst för att komma igång för sönsongen med henne.=) de är 7 staffar som ska ställas så de blir lite konkurans=)

Nehe nu ska jag återgå till städningen som ja höll på med=)

Härlig Morgon

Barnen väckte mig 07.15 o säger mamma om du sätter på Nicke Nyfiken så kan du sova en stund till sen=) sagt o gjort så fick ja ligga i sängen till 08.30 =) de va välbehövligt idag=) nog för att man inte riktigt sover så är de hur som skönt o bara ligga o göra asbsolut ingenting=)<3

Vet inte ritkigt vad vi ska göra idag Nicke lär vara bakis hela dagen om jag känner honom rätt=) så vi andra fpr roa oss utan honom.....

Nästa helg är de dax o ställa ut BamBam o Häxan på F4 Inoff, ser fram i mot att ställa BamBam se vad han får för kritik =) Häxan ska jag mäst ställa för att dra igång säsongen =)  Nicke Luna o Barnen ska åka till Kälarne då o barnen längtar det är något av det bästa dom veta att åka till Gammel Momma=)<3


Igår va Emilia Sune o Max här så jag o Emilia passade på att träffa BamBam o Max storebror Emil=)<3 kul att de finns tre syskon så nära varandra=)


Påtal om utställning jag har ju aldrig kunnat förstått mig på det trodde aldrig att en hund kunde tycka att det var kul ? har alltid sagt hur ska en hund kunna tycka de är kul att springa i en ring sen ska en okänd människa känna,klämma o gräva i munnen på dom, Men en sak är säker Häxan har visat mig hur jävla roligt en hund kan tycka det är<3 o jag måste säga att jag tycker också att de är riktigt kul=) nu brinner jag mer för lydnaden men Häxan är ingen lydnads hund en så länge vet inte om hon tänkt bli heller=)? Men BamBam har jag stora förhoppningar på=) Fortsätter han så här under träning så kommer han o jag kunna gå långt i framtiden<3 men tror jag måste ta lite hjälp med appoteringen. tänk att de ska vara så svårt?!=)


Ja ne nu ska nog fixa lite hemma o sen gå ut med hundarna en snabbis sen får barnen bestämma vad vi ska göra för här kan vi inte sitta hela dagen, hoppas att dom inte har tänkt de=)


2012

Nytt År Nya Utmaningar=)

Ja året har börjat riktigt bra mår hur bra som hälst och hoppas på ett fortsatt bra 2012=)

Va till Örebro för några veckor sen hur underbart som hälst och hälsa på alla underbara människor<3 saknar <3 kan ni inte flytta upp? snälla<3?=))

Mina underbara barn växer så de knakar och Maya är i en period då hon några gånger om dagen är väldigt billig men sekunden senare sitter jag o garvar för är det något Maya kan så är det o roa mig=) hon har klockrena kommentarer för sig hela tiden=) hon äger mig ganska ofta=) hahha... Hampus han är rätt lugn nu han vill mäst bara vara ute i skogen eller sitta hemma o spela eller titta på film.. dagis är inte det bästa han vet längre men han går om han måste=) hahha..

Sen har jag införskaffat mig en lite staffe kille tror ingen missat det men iallafall=) lilla BamBam är en underbar lite kille som jag skaffade som sällskap till Häxan och jag ångrar mig inte en sekund jag tror jag hittat min Lydnads hund han är jätte duktig uppmärksam och vill så mycket<3 det gillas=) Häxan är nöjd med honom nu när han har lugnat ner sig lite o inte biter i henne hela tiden, hon säger ju inte ifrån till honom så hon var hårlös på bröstet ett tag:) tokiga hundar=) Vi har även nu mera Luna hemma <3 de funkar jätte bra mellan alla tre håller på o bantar Luna för tillfället o lär hålla på ett tag till men det går framåt=) Skönt men en lugn hund hemma måste jag säga=) <3


RSS 2.0